На Личакові вшанували пам’ять новітніх героїв.

 

Сьогодні, 21 листопада, з нагоди Дня Гідності і Свободи та 4-ї річниці від початку Революції Гідності, на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять новітніх Героїв України.

 

На полі почесних поховань № 67 представники влади, громадських організацій, учасники Революції Гідності та учасники АТО, родини героїчно загиблих, студентська молодь поклали квіти та віддали шану Героям Небесної сотні та новітнім борцям за незалежність, повідомляє ЛОДА.

 

Представники влади та громадськості також запалили лампадки на могилах Героїв, зокрема генерал-майора Сергія Кульчицького та полковника Андрія Соколенка.

 

Супроводжував урочистості хор, який виконав пісню «Пливе кача по Тисині». Саме ця пісня вперше прозвучала на київському Майдані під час Революції Гідності.

 

Як повідомляв Z, нині на проспекті Свободи у Львові також відбувається віче та панахида за Героями Небесної сотні та героями АТО.

 

Нині ж у Музеї визвольної боротьби у Львові відкрили виставку речей майданівців та світлин, зроблених під час Революції Гідності, передає Zaxid.net.

 

Наприкінці Революції працівники Львівського історичного музею поїхали на Майдан збирати експонати, що зараз демонструють на виставці: це каски, дерев'яні щити, протигази.

 

«Основа виставки – це речі, які були зібрані 22-26 лютого 2014 року. До Львівського історичного музею ми направду привезли дві машини експонатів», – розповіла кураторка виставки Світлана Кочергіна.

А ще вивісили світлини, які особливі й тому, що більшість із них зробив Герой Небесної сотні Микола Паньків.

21.11.2017