Юрій Андрухович презентує новий роман.

 

Наприкінці грудня письменник Юрій Андрухович презентує новий роман, початок якому покладено 27 років тому. Книжка вийде у видавництві Meridian Czernowitz під назвою «Коханці Юстиції», пише ТСН.

 

Книжка матиме підзаголовок «Історичний роман у восьми з половиною серіях», розповів Юрій Андрухович. Географія роману – Галичина. Час – з XVII століття до 70-х років XX століття. Наскрізним мотивом у романі є несправедливість органів справедливості, несправедливість юстиції.

 

«Ця книжка писалася протягом 27 років. Це, власне кажучи, збірка оповідань – хтось, певно, це й побачить. Я готовий і таку версію сприйняти, але насправді вважаю, що протягом останніх років ці тексти перетворилися на роман. Тобто механістичне збирання й накопичення історій переросло в якусь наскрізну історію або принаймні тему», – каже письменник. 

 

«У романі немає діалогів в традиційному сенсі – він написаний увесь час через оповідача, як переказ, а не як прямо переданий діалог. Якщо десь з’являється пряма мова, то вона вкраплена всередину, в лапках. Немає ефекту присутності оповідача на місці події, це все-таки щось історичне, це хроніки. Любов і смерть там є, всюди. В центрі кожного розділу постає чоловіча постать, але десь обов’язково з’являється і супутниця», – додав Юрій Андрухович.

17.11.2017