Мечислав Мокшицький подякував ВРУ за 25 грудня.

 

Львівський митрополит РКЦ Архієпископ Мечислав Мокшицький прокоментував рішення Верховної Ради України про додатковий вихідний день на Різдво 25 грудня за григоріанським календарем.

 

«В Україні є близько двох мільйонів римо-католиків, 4,5 млн греко-католиків, багато православних, також протестанти — але Різдвяні свята завжди нас всіх єднають.

 

Ми святкуємо Різдво двічі — в західному та східному обряді. Тому радіємо тепер, що сьогодні Народження Христа єднає всі родини, адже особливо на Західній Україні маємо багато змішаних родин, також багато людей працює у Європі, багато молоді навчається.

 

До львівської катедри на Різдво завжди приходять численні знайомі, рідні наших вірних, представники влади, туристи з інших регіонів України. Тому Різдво в цей час наповнює серця багатьох людей різних обрядів і традицій.

 

Однак деякі наші вірні латинського обряду в урочистість Різдва мусили йти на роботу, і в деяких парафіях треба було переносити служби на вечірні години, що не завжди є зручно.

 

Дякуємо, що відтепер Різдвяні свята, які є важливими у житті кожної віруючої людини, всі римо-католики зможуть відзначати у державний вихідний день. Тепер будемо всі разом святкувати — так, як колись і було в Україні, і зможемо бути з нашими близькими, родинами, знайомими.

 

Тепер ми ще більше будемо відчувати святковий настрій у нашій батьківщині, в Україні», — сказав Мечислав Мокшицький, ідеться на сайті Львівської архідієцезії РКЦ.

17.11.2017