Комітет ВР відмовився заслухати співробітників НАЗК, котрі заявили про тиск посадовців.

 

Комітет з питань запобігання і протидії корупції Верховної Ради відмовився заслухати на своєму засіданні співробітників Національного агентства з питань запобігання корупції, котрі наважилися виступити із викривальними свідченнями про очільницю НАЗК Наталію Корчак та її підданість іншим інституціям.

 

Як заявив голова комітету Єгор Соболєв, більшість членів комісії відмовилися підтримати рішення щодо звіту працівників НАЗК. Соболєв звинуватив у цьому фракцію Блоку Петра Порошенка та її союзників, повідомляє аґенція УНН.

 

“Головне завдання представників Блоку Петра Порошенка, "Народного фронту", "Опозиційного блоку", групи "Відродження" і групи "Воля народу" – не дати озвучити інформацію про те, що Аґенція з запобігання корупції перетворилась на місце замовних перевірок е-декларацій, в тому числі під контролем Адміністрації президента”, – зазначив Соболєв.

 

З його слів, БПП намагається саботувати роботу комітету, зокрема відмовляється підтримати включення до порядку денного питання про порушення в НАЗК.

 

Нагадаємо, у вівторок колишня керівничка департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Антикорупційної аґенції Ганна Соломатіна заявила, що керівництво НАЗК займалося фальсифікаціями при перевірці електронних декларацій, а НАЗК отримувало вказівки з Адміністрації президента. Окрім Соломатіної, на засіданні антикорупційного комітету ВР мала виступити завідувач сектору внутрішнього аудиту НАЗК Оксана Дивнич – вона планувала розповісти про махінації з перевіркою е-декларацій, повідомляє аґенція "Українські новини".

 

Зі слів пані Дивнич, після рішення вийти з заявою до журналістів їй пропонували звільнитися. Відповідаючи на питання, чи ця пропозиція надходила від голови НАЗК, чиновниця ствердно кивнула.

 

15.11.2017