"Газпром" знову вар'ює з тиском у газовій трубі.

 

"Газпром" продовжує порушувати умови транзитного контракту щодо тиску газу в магістральних газопроводах на вхідній точці ГВС "Суджа", розташованій на російсько-українському кордоні. Згідно з даними "Укртрансгазу", станом на 31 жовтня тиск сягав 55,11 кгс/см2, 1 листопада він знизився до 53,38 кгс/см2, а 5 листопада тиск вже був 52,39 кгс/см2.

 

Про це повідомляє видання DT.ua.

 

26 жовтня компанія "Нафтогаз України" повідомила: "Газпром" не виконує технічних зобов'язань за контрактом на транзит газу щодо дотримання тиску газу в магістральних газопроводах на вхідній точці ГВС "Суджа" – від початку року недотримання "Газпромом" контрактних тисків (60-65 кгс/см2) зафіксували протягом 259 діб (88%).

 

"НАК "Нафтогаз" є відповідальним транзитним партнером ЄС і забезпечує повною мірою надійне транспортування очікуваних європейськими замовниками обсягів природного газу за контрактом з "Газпромом". Однак аварійні ситуації на магістральних газопроводах РФ і нездатність "Газпрому" забезпечити контрактний тиск на російському боці системи викликають занепокоєння щодо надійності надходження транзитного газу з Російської Федерації цієї зими", – ішлося у заяві.

 

08.11.2017