Українська ілюстраторка отримала нагороду міжнародного бієнале «Золоте перо».

 

Українська ілюстраторка Валерія Соколова стала переможницею міжнародного бієнале «Золоте перо», інформує ВСЛ.

 

«Днями у Сербії відбулося відкриття виставки "Золоте перо Белграда", під час якого оголосили переможців міжнародного бієнале ілюстрації "Золоте перо" – нагороди, яку вручають митцям з усього світу за визначний внесок у мистецтво ілюстрації. У 2017 році однією з переможців стала українська художниця Валерія Соколова. Щиро вітаємо!» – ідеться на сайті видавництва.

 

Також авторка потрапила у топ найкращих ілюстраторів за версією журналу «3х3» у номінації «Дитячі книги». Щороку журнал, присвячений сучасному мистецтву ілюстрації, що виходить друком у США та поширюється по всьому світу, обирає найкращих художників. 

 

Валерія Соколова народилася у Львові. Закінчила Львівську художню школу, навчалась у Львівському поліграфічному інституті ім. Івана Федорова, згодом – у Державному білоруському театрально-художньому інституті. У 1992 році переїхала до США, де живе і працює дотепер. З 2005 року Валерія Соколова постійно викладає ілюстрацію, дизайн, типографіку, іконопис та інші предмети в університетах Нью-Йорка, продовжуючи успішну кар’єру ілюстратора дитячої книги. Роботи художниці прикрашають такі книги, як «Коли ще звірі говорили» Івана Франка, «Белла-балерина» Лаури Еймі Ґарн та ін.

03.11.2017