Військова прокуратура відкрила справу через захоплення землі військового містечка.

 

Військова прокуратура Південного регіону відкрила кримінальне провадження за фактом встановлення приватними підприємцями тимчасової огорожі в межах території військового містечка №10 у Одесі, на базі якого розташована військова частини А3571 (чинний військовий аеродром «Шкільний»).

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

 

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 2 ст. 418 КК України (порушення статутних правил вартової служби, вчинене в умовах особливого періоду).

 

"Буде надано правову оцінку діям військовослужбовців військової частини зі складу військової варти та командування, а також діям представників приватних підприємців, які встановили тимчасову металеву огорожу в межах території військового містечка №10", – повідомили в прокуратурі.

 

Під час слідчих дій правоохоронці констатували факт перенесення металевого паркану на території військового містечка на підставі певної дозвільної документації. "Встановлено, що представниками органів військового управління за даним фактом будь-яких позовних вимог щодо оскарження дозвільної документації до суду не заявлено", – зазначає військова прокуратура.

 

У неділю прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ повідомила: близько 40 осіб у балаклавах "здійснили спробу рейдерського захоплення частини території військового об’єкта, який є власністю Міністерства оборони України".

 

"Невідомі особи, які позиціонують себе як представники торгово-розважального центру CITI CENTER, частково демонтували огорожу військової частини А3571 та здійснили вивіз військового майна в невідомому напрямку", – поінформували у Повітряних силах.

 

Командування застерегло від провокаційних дій поруч з військовими частинами, "адже військовослужбовці добових нарядів, відповідно до статутних обов’язків, мають право застосовувати зброю під час служби".

 

30.10.2017