Сьогодні розпочалася міжнародна конференція, присвячена паліативній допомозі.

 

17–18 жовтня в Івано-Франківську проходить міжнародна конференція «Практика паліативної допомоги в Євразійському регіоні. Обмін досвідом», передає Репортер.

 

Експерти з усієї Євразії зібралися, щоб обговорити кращі практики паліативної допомоги – підходу, що поліпшує життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися зі смертельними хворобами, запобігаючи та полегшуючи страждання, лікуючи біль та інші фізичні симптоми, а також надаючи психосоціальну і духовну підтримку.

 

Конференція є майданчиком для обміну думками та кращими практиками з паліативної допомоги. Паліативна допомога входитиме до пакету гарантованих медичних послуг з боку держави.

 

«Україна та Івано-Франківськ не випадково стали майданчиком для дискусій. З одного боку, в Україні розпочалася масштабна реформа охорони здоров’я, де розвиток сучасної системи паліативної допомоги – один із пріоритетів. З іншого боку, Івано-Франківщина була одним із перших основних партнерів фонду "Відродження" у просуванні сучасної паліативної допомоги. Франківський хоспіс став першим закладом в Україні, який поєднав у собі всі види надання допомоги: допомогу вдома, виїздну бригаду, стаціонар та цілодобову підтримку», – розповіла Вікторія Тимошевська, директорка програмної ініціативи «Громадське здоров’я».

17.10.2017