Цьогоріч в області мають відкрити перший хоспіс.

Головний лікар обласної протитуберкульозної лікарні Андрій Паламарчук та директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук обговорили створення на базі медзакладу хоспісу, що буде першим в області, передає сайт Тернополяни.

 

«Можливість створення хоспісу назрівала уже досить давно. Тернопільська область є однією з тих регіонів, які ще не створили стаціонарного закладу паліативної допомоги», - кажуть в департаментіу охорони здоров’я Тернопільської ОДА.

 

Досі на базі Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги функціонували шість хоспісних палат, але цього замало для області.

 

Паліативна допомога складається з комплексу заходів, спрямованих на полегшення фізичних та емоційних страждань пацієнтів та надання психосоціальної і моральної підтримки членам їх сімей.

 

«Створення хоспісу на Тернопільщині є вимогою часу та гуманним рішенням щодо тяжкохворих людей. Такі цінності давно утверджені у високоцивілізованому суспільстві. Направду, медсестринство в організації надання медичної допомоги тяжкохворим пацієнтам - в паліативній допомозі - стане головною ланкою», – сказав Володимир Богайчук.

04.01.2016