Гройсман і Парубій закликали схвалити медичну реформу.

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав народних депутатів схвалити два проекти щодо медичної реформи на сьогоднішньому засіданні парламенту.

 

Про це спікер сказав на засіданні погоджувальної ради. 

 

"Ключовим і головним питанням цього тижня є питання медичної реформи", – заявив Голова Верховної Ради.

 

Зі слів Парубія, "фактично це остання масштабна реформа, яку ми запланували розглянути цієї осені". При цім він нагадав, що раніше депутати заслухали "і пенсійну, і судову, і освітню реформи".

 

"Медична реформа, яка викликає багато дискусій, має бути розглянутою у Верховній Раді, адже її очікують мільйони людей", – сказав Парубій.

 

Він закликав: "Я впевнений, що ми повинні гідно пройти шлях її розвитку, і парламент має ухвалити щодо цієї реформи своє рішення".

 

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала депутатів підтримати пропоновані законопроекти. "Ми віримо, що Верховна Рада ставить у пріоритет життя та здоров’я громадян, а отже не змарнує шанс створити сучасну систему охорони здоров’я в Україні", – зазначила вона на своїй сторінці у Facebook.

 

"Вся країна чекає на ухвалення важливих законопроектів №6327 і №6604, які дозволять нарешті почати системно впроваджувати найкращі європейські стандарти в українській медицині... Просимо народних депутатів дати шанс всій країні залишити стару медичну систему в минулому. Вимагаємо ухвалити законопроекти медреформи якнайшвидше", – закликала міністр.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман теж виступив із закликом до ВР. "Починається пленарний тиждень, і я бачу одну найголовнішу задачу – дати старт медичній реформі", – зазначив голова уряду на своїй сторінці у twitter.

 

"Ми маємо забезпечити якісні послуги в наших лікарнях. Ми маємо гарантувати громадянам, що держава справді буде платити за кожне їхнє лікування", – задекларував Гройсман. 

 

17.10.2017