Німецьку бабусю посадили за заперечення Голокосту.

Зокрема вона доводила, що не було жодних масових вбивств у концтаборі Аушвіц-Біркенау.

 

 

Суд у Берліні засудив 88-річну мешканку землі Північний Райн-Вестфалія до шести місяців в'язниці за заперечення Голокосту. У понеділок, 16 жовтня, неодноразово суджена Урзула Гафербек (Ursula Haverbeck) була визнана винною в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

 

За інформацією суду, в січні 2016 роки жінка публічно заявляла, що Голокосту не існувало. Вона також заперечила масові вбивства в газових камерах концентраційного табору Аушвіц-Біркенау, заявляючи, що в цьому факті «немає нічого правдивого». Під час перерви в засіданні суду Гафербек повторила свою точку зору. «В Аушвіці не застосовувався отруйний газ», – цитує її слова видання Berliner Kurier.

 

Адвокат підсудної наполягав на тому, що дане судове переслідування є порушенням права на свободу думок. Сама пані Гафербек стверджувала, що її висловлювання були цитатами з книги, яку вона продемонструвала в залі суду. «Це були цитати з цієї книги, яку я репрезентувала на заході. І я б сама хотіла знати, де відбувався Голокост», – виправдовувалася вона. Проте суд визнав, що все сказане жінкою було «її власною мовою».

 

 

Варто зазначити, що пані Гафербек з 2004 року їздить країною з виступами, у яких наполегливо заперечує Голокост. Її неодноразово судили за аналогічними звинуваченнями. Лише починаючи з 2015 року вона вже п'ять разів була засуджена до позбавлення волі. Зокрема, щойно в серпні 2017 року Урзула Гафербек була засуджена до двох років в'язниці за заперечення злочинів нацистського режиму. Проте попередні вироки не набрали чинності, оскільки вона їх оскаржувала.

17.10.2017