ДПСУ підтвердила: частина ділянок на кордоні з Угорщиною не належить державі.

 

Державна прикордонна служба України підтвердила інформацію, що частина земельних ділянок уздовж українсько-угорського кордону належить приватним власникам. 

 

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті ДПСУ. 

 

"Держприкордонслужба вживає всіх дієвих заходів, щоб повернути у державну власність земельні ділянки, розташовані вздовж лінії державного кордону", – заявили в Прикордонній службі.

 

"Незважаючи на те, що земельні ділянки, які розташовані у безпосередній близькості до державного кордону України, знаходяться у приватній власності, Державна прикордонна служба України в повному обсязі здійснює охорону державного кордону, його патрулювання та виконання інших завдань", – запевнили в ДПСУ.

 

Напередодні головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що частина українсько-угорського кордону є фактично неконтрольованою, бо ділянки належать приватним власникам. 

 

"Там фактично 150 км – це земельні ділянки, які 2 га селищна рада наділила місцевих жителів. Після цього вони були закумульовані в окремо взятих руках, вибудована комунікація, і там кластери взагалі "гуляйполівських" часів. Коли барон, [як] кажуть у циган (хтось каже староста або старший на території), керує осередком цих людей, які екзальтовано дивляться на руку, "дающу" їм", – сказав Матіос в інтрев'ю телеканалу "112-Україна"

 

Пан Анатолій повідомив, що прокуратура має намір втрутитися в цю ситуацію. "Я вважаю, що так не може бути, так не може тривати", – сказав Матіос.

 

Державна прикордонна служба повідомила, що до Берегівського районного суду Закарпатської області подали позови стосовно фізичних осіб, а також головного управління Держземагентства в Закарпатській області і Берегівського районного управління юстиції про скасування низки наказів головного управління Держземагентства в Закарпатській області і повернення у державну власність земельних ділянок "з незаконного володіння".

 

Мукачівський прикордонний загін спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону подали позов щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 90 гектарів земель, розташованих під кордоном. 

 

16.10.2017