На зарплати медикам надійшло 17 млн грн.

 

Сьогодні, 13 жовтня, відбулося засідання постійної комісії Івано-Франківської облради з питань бюджету, на якому обговорили питання заборгованості з виплати зарплати медикам, передає WestNews.

 

Очільниця департаменту фінансів Ірина Мацькевич доповіла, що в область надійшли кошти у розмірі 19 млн 268 тис. грн з держбюджету на оплату праці працівників бюджетних установ, гемодіаліз та інсулін. Оскільки матеріали для гемодіалізу вже профінансовано, а по інсулінотерапії для населення є незабезпеченість, то 2 млн грн спрямують на покриття потреби в закупівлі інсуліну.

 

Відтак, із коштів медичної субвенції внаслідок перерозподілу виділять 17 268,6 тис. на виплату зарплатні медпрацівникам. Такий розподіл грошей по районах  зроблено на підставі відомостей по заборгованості. Кошти підуть на виплату зарплати за серпень та частково на виплату авансів за вересень.

 

Голова комісії Микола Палійчук зазначив, що облрада очікує надходження ще 25 млн грн для часткового фінансування заборгованості по виплаті зарплати працівникам. Адже наразі така заборгованість становить 180 млн грн.

13.10.2017