ЄС закликав Верховну Раду поквапитися з медичною реформою.

 

Представництво Європейського Союзу в Україні закликало Верховну Раду підтримати законопроекти щодо реформи системи охорони здоров'я й наголосило на тому, що реформи вже нікуди відкладати.

 

Про це йдеться в заяві на Facebook-сторінці представництва.

 

"Наступного тижня Верховна Рада розгляне два законопроекти щодо реформи охорони здоров'я (№6327, №6604). Ухвалення цих законів має важливе значення", – заявили в амбасаді.

 

"Ми закликаємо всіх депутатів голосувати за ці два ключові законопроекти у формі, запропонованій урядом, на пленарному засіданні Верховної Ради наступного тижня. Реформи більше не повинні відкладатися", – зазначили у повідомленні представництва.

 

"Реформа вже давно відкладається, і наразі надзвичайно важливо взятися за застарілу й неефективну систему охорони здоров'я, успадковану від радянського минулого, яка не спроможна надавати належні послуги і страждає від корупції та неефективності", – обурилися в амбасаді.

 

В ЄС звернули увагу на те, що в Україні показники здоров'я населення, як і середня тривалість життя, залишаються одними з найгірших у Європі. Дипломати наголошують, що реформа передбачає переорієнтування коштів на надання послуг. "Ми схвалюємо зусилля українського уряду щодо проведення модернізації системи охорони здоров'я", – додали в посольстві.

 

13.10.2017