У музеї Соломії Крушельницької через затоплення постраждали 30 експонатів.

 

Через затоплення музею Соломії Крушельницької водою пошкоджено паркет, електропроводку, люстри, розписи на стелі та 30 експонатів, розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, передає Твоє місто.

 

За його словами, зараз готується позов до сусідів музею, які його затопили, про відшкодування збитків.

 

«Всі документи вже зібрані, зараз в спеціалізованої інституції замовлено детальний кошторис збитку. Там є деякі експонати, які мають історичну цінність, як-от платівки та грамофон. Ми спілкувалися з мешканкою, яка затопила приміщення, і домовилися, що її квартиру перевірить незалежна експертиза і встановить причину затоплення. Пізніше вона відмовилася впускати експертів та заявила, що вона ні в чому не винна», – зазначив Андрій Москаленко.

 

Також у музеї Соломії Крушельницької повідомили, що всі заплановані концерти, презентації, лекції та музейні уроки відбудуться, проте до 19 жовтня екскурсій в музеї не буде.

 

Як каже директорка музею Галина Тихобаєва, приміщення затопили сусіди поверхом вище, які не перекрили водопровідної труби. За її словами, за час роботи музею було складено понад 20 актів про залиття приміщення музею мешканцями квартир. Реставраційні роботи тут коштують дуже дорого, адже будинок є пам’яткою архітектури.

12.10.2017