Сьогодні починається фестиваль короткометражок Wiz-Art.

 

11–15 жовтня у Львові триватиме 10-й Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Слоганом цьогорічного фестивалю є «Тиорія житя», передає прес-служба Львівської міськради.

 

«Теорія життя – це наче чітка інструкція, якої ми чекаємо, аби безумовно досягнути успіху, стати щасливими і крутими, як у рекламному ролику. Тому абсурдизована побутовою помилкою "тиорія житя" для нас має таку гостроту і суперечливість», – розповідають організатори.

 

Відкриють фестиваль Мар’яна Клочко у візуальному супроводі Володимира Стецьковича сьогодні, 11 жовтня, о 19 год. у Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а). Закриття фестивалю, нагородження переможців і перегляд найкращих фільмів відбудеться 15 жовтня о 20 год. у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17).

 

На 18-ти кінопоказах глядачі матимуть змогу переглянуть фільми міжнародного та українського конкурсів, а також зможуть насолодитися стрічками позаконкурсних і спеціальних програм.

 

У рамках фестивалю також відбудеться навчальна частина Wiz-Art Film Lab, що передбачає серію зустрічей, презентацій, обговорень та майстер-класів українських та іноземних кіноагентів.

 

Фестиваль Wiz-Art відвідають близько 60-ти українських та міжнародних режисерів, операторів, звукорежисерів і продюсерів. Серед них Леопольд Девольф (США), Алєксєй Дмітрієв (Росія), Сільвія Вінцінґер (Австрія), Мацєй Міллер (Польща), Софія Бош (Німеччина), українці Роман Любий, Аркадій Непиталюк, Філіп Сотниченко, Марися Нікітюк, Валерія Сочивець, Павло Остріков та інші.

 

«Взагалі, коли робиш уже 10-й фестиваль, то відчуваєш певну відповідальність. Ми хочемо скинути з себе цей тягар. Насправді, немає різниці, чи десятий фестиваль проводити, чи другий. Не хочеться робити з цього зайвого пафосу. Розслабмося і просто отримуймо задоволення від кіно. Адже насамперед ми робимо фестиваль у своє задоволення», – коментує цьогорічну концепцію фестивалю директорка Ольга Райтер.

 

Міжнародне журі у складі Світлани Шимко (Україна), Терези Конц (Угорщина) та Крістіана Дор (Австрія) визначить найкращий фільм фестивалю у міжнародному конкурсі, найкращу операторську, режисерську роботу, сценарій, а також найкращий фільм національного конкурсу.

 

До національної конкурсної програми цього року ввійшло 10 фільмів українських режисерів і режисерок. Їх можна буде переглянути 13–14 жовтня о 19 год. у Львівському палаці мистецтв.

 

До міжнародного конкурсу увійшло 16 фільмів з 15-ти країн. Їх можна буде переглянути 12–14 жовтня о 21 год. у Львівському палаці мистецтв.

 

Також очікується низка окремих тематичних показів, наприклад, на тему близькості. Детальніше з програмою можна ознайомитися на сайті фестивалю.

11.10.2017