Усе майно міста вже 3 місяці перебуває під арештом виконавчої служби.

 

Усе майно Львова перебуває під арештом Державної виконавчої служби, розповів голова фракції «Народного контролю» у Львівській міській раді Валерій Веремчук, передає Твоє місто.

 

За словами Валерія Веремчука, причиною арешту, що накладений кілька місяців тому, стала судова тяганина щодо земельної ділянки на вулиці Федорова, право оренди якої Львів 2007 року виставив на аукціон і продав за майже 30 млн грн ТОВ «Українські інвестиційні системи». Однак фірма так і не змогла використати цю ділянку через судові позови, зокрема низки єврейських організацій, що протестували проти будови в центрі колишнього єврейського кварталу. Підсумком справи стало рішення суду в Києві в листопаді 2015 року, згідно з яким міську раду зобов’язали заплатити компанії 71 млн грн.

 

«До сьогоднішнього дня все майно міста Львова арештоване. Сьогодні не можна укласти договору оренди майна, договору оренди землі, договору викупу, тому що у нас все майно міста Львова перебуває в арешті», – сказав Валерій Веремчук. 

 

Директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич розповіла, що зараз в апеляційній інстанції триває суд з департаментом Державної виконавчої служби України. Міська рада добровільно виконала рішення суду щодо сплати коштів ТОВ «Українські інвестиційні системи», відтак не погоджується з тим, що виконавча служба вимагає сплатити 6 млн грн виконавчого збору. За її словами, це триває вже три місяці.

 

«У першій інстанції ми перемогли щодо зняття арешту, і зараз триває розгляд справи в Апеляційному адміністративному суді Львівської області», – сказала Гелена Пайонкевич.

 

З огляду на судові справи, є заборона на відчуження будь-якого майна Львівської міської ради, пояснила Гелена Пайонкевич, відтак станом на зараз не можна укласти угоди про оренду чи продаж майна або землі, що належать ЛМР. Однак на інші галузі міської господарки це не впливає, зазначила вона.

05.10.2017