Суд підтвердив законність утрати громадянства Артеменком.

 

Вищий адміністративний суд визнав законним указ Президента від 29 квітня 2017 про припинення українського громадянства колишнього народного депутата Андрія Артеменка. 

 

Таке рішення оголосив у понеділок суддя Ігор Олендер, повідомляє "Укрінформ"

 

"У задоволенні адміністративного позову представника Артеменка Андрія Вікторовича – Сівакова Леоніда Миколайовича до Президента України Порошенка Петра Олексійовича та скасуванні указу Президента України від 29 квітня 2017 року відмовити", – оголосив він.

 

Водночас представник Артеменка у справі Сіваков повідомив, що рішення суду оскаржать у Верховному суді.

 

Андрій Артеменко, колишній народний депутат від Партії реґіонів, був першим із політичих діячів, на котрому апробували механізм припинення громадянства.

 

5 травня на офіційному сайті Державної міґраційної служби з’явилося повідомлення, що Президент Петро Порошенко підписав указ про позбавлення громадянства України Артеменка. "Президентом України видано указ про втрату громадянства України особами, які не виконали зобов'язання припинити іноземне громадянство, а також такими, що добровільно набули громадянства іноземних держав", – йшлося у повідомленні.

 

Виявилося,  в Артеменка є канадський паспорт.

 

16 травня Верховна Рада проголосувала за припинення повноважень Артеменка.

 

Взимку Андрій Артеменко передав план "нормалізації" відносин між Україною і Росією в офіс екс-радника президента США Майкла Флінна якраз перед його відставкою.

 

Зокрема, план містив ідею проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду на 50-100 років, а також передбачав виведення російських військ з території України.

 

02.10.2017