Чубаров: Путін хоче нову Ялтинську конференцію.

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що Владімір Путін нині практично вимагає від європейських політиків проведення нової Ялтинської конференції, під час котрої прагне по-новому переділити світ.

 

Про це Чубаров сказав під час відкриття VI Конґресу ініціатив Східної Європи у Любліні.

 

"Схоже, що в його уяві навіть існує картинка, коли світ мусить бути знову поділений, як у 1945 році. При тім згідно з його уявленнями про нинішні роль і місце Росії в світі. І, здається, він би дуже хотів це зробити саме в Ялті", – зазначив Чубаров.

 

З його слів, вибір, який сьогодні роблять європейські політики, може повторити неспроможність кінця 30-х років минулого століття, коли політика умиротворення Німеччини призвела до світової війни і багатомільйонних жертв.

 

"Але у них також є інший вибір – повернутись до післявоєнних принципів, коли конструкція міжнародного права стримувала країни від глобальних воєн", – вважає голова Меджлісу.

 

І якщо європейські політики справді хочуть захистити свої країни, вони мусять усвідомити реальну загрозу з боку Росії і за допомогою вкрай жорстких санкцій змусити поважати міжнародне право.

 

26.09.2017