Завтра відбудуться вибори ректора медичного університету.

 

Завтра, 26 вересня, колектив Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького має обрати собі нового ректора, передає Дивись.Інфо.

 

30 червня завершився контракт чинного ректора Бориса Зіменковського, який обіймав цю посаду близько 20-ти років. Оскільки він подав документи на конкурс, був призначений виконувач обов’язків – перший проректор, професор Мечислав Гжегоцький.

 

На посаду претендують Юрій Бунь, кандидат медичних наук, доцент кафедри дитячої стоматології стоматологічного факультету Ужгородського національного університету, директор приватної стоматологічної клініки; Борис Зіменковський, доктор фармацевтичних наук, професор, ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, заслужений лікар України; Юрій Кривко, доктор медичних наук, професор кафедри нормальної анатомії, декан медичного факультету №2 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького; Ростислав Ступницький, доктор медичних наук, професор Інституту післядипломної освіти Івано-Франківського медичного університету, академік Академії наук вищої освіти України, академік Української академії наук, заслужений лікар України.

 

З усіх претендентів найбільшу активність, зокрема у медійному просторі, виявляв Ростислав Ступницький, який активно пропагував свою програму не лише у ЗМІ, а й у соцмережах. Крім того, він коментував перебіг кампанії.

 

Загалом впродовж кампанії Ростислав Ступницький позиціонував себе як «демократизатор» – обіцяючи децентралізувати систему ухвалення рішень в університеті, та «новатор», який відкриє для студентів нові можливості.

 

Борис Зіменковський акцентував на тому, що саме за його керівництва ВНЗ вийшов на міжнародну арену та залучив інвестиції. Проте йому вказували на застосування адмінресурсу, а його опонентові закидали роботу в ЛОДА та кандидування до ЛМР від Партії регіонів.

 

Що ж до Юрія Буня, то його взагалі називали «технічним кандидатом», що він, звичайно, заперечував.

 

Голосування за ректора відбудеться завтра, у ньому візьмуть участь усі штатні наукові, науково-педагогічні, педагогічні працівники (1170 осіб), виборні представники з числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками (150 осіб), виборні представники з числа студентів (240 осіб).

 

Вибори відбуватимуться шляхом таємного голосування з 9 до 15 год.

25.09.2017