Суд зменшив розмір застави для Юрія Гольця з 2 млн до 135 тис. грн.

 

Франківський районний суд Львова задовольнив клопотання адвокатів колишнього начальника управління житлового господарства Львівської міськради Юрія Гольця про зменшення розміру застави та повернув «решту» заставодавцю, передають Наші гроші.

 

Як повідомляв Z, 17 листопада 2016 року Юрія Гольця затримали працівники військової прокуратури за підозрою в отриманні хабара. Правоохоронці встановили, що чиновник регулярно отримував «відкати» за сприяння в укладанні договорів на роботи з капітального ремонту у Львові. Сума «відкату» становила 5-8 % від суми підряду.

 

19 листопада 2016 року Шевченківський суд Львова арештував Юрія Гольця та встановив заставу у розмірі 2 млн грн. 3 грудня він сплатив 2 млн грн та вийшов із СІЗО.

 

Суддя Світлана Мартьянова дійшла висновку про можливість зменшення застави з огляду на аргументи захисту про те, що Юрій Голець вже вісім місяців «бездоганно виконує покладені на нього судом обов’язки». Йдеться про те, що він не чинив перешкод кримінальному провадженню та з’являвся на всі виклики слідчого та суду.

 

Суд також вважає, що застава у розмірі 2 млн грн є неспівмірною з сумою хабара у 90 тис. грн. Крім того, згідно з законом, розмір застави для особи, яка вчинила тяжкий злочин, становить 20-80 мінімальних заробітних плат, тобто 134,72 тис. грн. Саме до такої суми і зменшили заставу для Юрія Гольця.

 

Решту суми, а це 1,87 млн грн, суд постановив повернути заставодацю. В цьому випадку – це львів’янка Наталія Натальченко. Чому саме вона вносила заставу, і які стосунки пов’язують її з Юрієм Гольцем, встановити не вдалось.

22.09.2017