Містянам презентували патріотичний мультфільм «Воїни лісу – 2».

 

Сьогодні, 18 вересня, в Івано-Франківську презентували мультфільм «Воїни лісу – 2» – спільну роботу Богдана Савлюка і Мар’яна Николюка, передає Курс.

 

За сюжетом, генерал Коба захотів одружитись із дівчиною з Карпат і відправив своїх людей по неї, але гуцули їх перемогли. Тоді Коба домовився з Чортом – і той спалив село та забрав дівчину. Горяни вирушили за магічними музичними інструментами високо в гори. Їхня музика здолала Чорта – і вони забрали в генерала дівчину.

 

«Воїни лісу – 2» – це мульт про боротьбу вояків УПА з московським окупаційним режимом. Генерал Коба створений під Сталіна символічно. Гуцулка Ксеня уособлює Україну, яка дарує окупанту гарбуз, символізуючи тим, що нам з ним не по дорозі», – розповів Богдан Савлюк.

 

За словами Мар'яна Николюка, мультфільм вдався довшим, ніж попередній. На зйомки витратили значно більше часу.

 

«Заради кількох секунд ми піднімались на Хом'як. Також знімали у Музеї мініатюр в Яремчі. Вибирали ми нестандартні локації. Вирішили, що це має бути смачно і красиво виглядати. На зйомку пішло 7 днів»,  розповів він.

 

Це вже третя спільна робота Богдана Савлюка та Мар'яна Николюка. Перший їхній мультфільм має назву «Хоробрі серця», а минулого року вони презентували першу астину «Воїнів лісу» про вояків УПА, які побороли «москальських окупантів».

18.09.2017