Під час пожежі у таборі загинуло троє дітей.

 

Троє дітей загинуло внаслідок пожежі в таборі "Вікторія" в Одесі.

 

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Одеси.

 

 

 

Трагедія трапилася перед північчю 15 вересня – зайнявся дерев'яний корпус, у котрому на момент спалаху вогню перебувало 42 дітей.

 

Після ліквідації пожежі, о 03:02, на згарищі виявили два обгорілих трупи. Іще одну дитину вважали зниклою безвісти, та після обіду знайшли, ймовірно, і її тіло.

 

Внаслідок пожежі до лікарні доправили двох неповнолітніх з діагнозом: забиття хребта, тупа травма черева, отруєння продуктами горіння.

 

"Частина дітей надихалася димом, частина перебуває в шоковому стані. Троє дітей вистрибнули з вікон палаючого корпусу. За інформацією лікарів швидкої допомоги, їх госпіталізували. В однієї дитини – травма від падіння, двоє отруїлися продуктами горіння ", – написало видання Dumskaya.

 

Поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

 

 

Як повідомив начальник Головного управління Нацполіції Одещини Дмитро Головін, директора табору (йдеться про Петроса Саркісяна) затримали "як пряму посадову особу, що особисто відповідає за діяльність цього закладу". Мерія повідомила, що Саркісяна та його заступника, котрий відповідав за пожежну безпеку, відсторонили від посад.

 

Голова Одеської ОДА Максим Степанов на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сказав, що дирекція іґнорувала вимоги пожежної безпеки: систему протипожежної безпеки, на котру зовсім недавно проводили тендер, попросту відімкнули.

 

"Ще 3 травня я видав розпорядження щодо підготовки закладів до літнього відпочинку, а 1 червня ми провели засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому вирішили створити робочі групи з перевірки стану протипожежної безпеки оздоровчих та розважальних закладів. 23 червня перевірили стан протипожежної безпеки, в тому числі спортивно-оздоровчого комплексу "Вікторія", зробили припис дирекції стосовно усунення недоліків. Головні недоліки – після завершення цьогорічної реконструкції закладу не було підключено сучасної системи протипожежної безпеки, не діяла сигналізація. Чому цього не зроблено, належить протягом тижня з'ясувати правоохоронцям", – сказав Степанов, згідно з "Укрінформом".

 

Заступник очільника облуправління ДСНС Михайло Вовк додав, що "сучасна протипожежна система спортивно-оздоровчого комплексу вартістю 11 мільйонів гривень була відімкнена ще 23 червня". "На дирекцію закладу, який очолює Петро Саркісян, було накладено штрафні санкції і зобов'язано невідкладно усунути порушення. Однак припису не виконали", – наголосив чиновник.

 

Допіру в травні оздоровчий табір "Вікторія" в Одесі відкривали Президент України Петро Порошенко та міський голова Одеси Геннадій Труханов. "Це зразковий дитячий оздоровчий комплекс. Ми вклали в нього не лише гроші, а й душу. Адже одеські діти мусять відпочивати в найліпших умовах. Ми їх створили", – казав Труханов, як інформувала тоді аґенція УНІАН.

 

16.09.2017