Відкрився навчальний центр Військової служби правопорядку.

 

Сьогодні, 15 вересня, у Львові відбулось урочисте відкриття навчального центру Військової служби правопорядку Збройних Сил України, створеного для підготовки військовослужбовців майбутньої Військової поліції українського війська, передає Гал-інфо.

 

«Створення потужних сил України практично неможливе без розвитку інфраструктури, зокрема створення навчальних центрів. Ми в 2016 році почали процес створення такої бази, розширення географії, створення навчальних центрів, і не тільки на Львівщині. Все це заради того, щоб готувати професійних військових. Одним із головних завдань є професіоналізація. А саме: відбір патріотичних, вмотивованих людей», – сказав під час виступу на відкритті центру міністр оборони України Степан Полторак.

 

«Я поставив завдання, щоб мені підготували загальну концепцію розвитку центру із плануванням бюджету задля того, щоб наступного року виділити достатню кількість ресурсів, аби створили перспективну базу. Для ЗСУ заплановано виділити 83,3 млрд гривень – це на 20 млн більше, ніж минулого разу», – додав він.

 

Також на відкритті були: військовий аташе з питань оборони при посольстві Канади в Україні пан Браян Ірвін, посадові особи МОУ, Генштабу та ГУ Військової служби правопорядку, органів державної та місцевої влади, представники армій країн-учасниць, чиї фахівці беруть участь у формуванні Військової поліції України: Канади, Литви, Польщі, Данії, Великої Британії, Грузії, Чехії.

 

«Пілотні» курси з підготовки українських бійців ВСП за стандартами НАТО проводили у Львові ще з минулого року. А від початку 2017-го на базі Тимчасового навчального центру було організовано та проведено три курси підготовки військовослужбовців-правоохоронців: два курси підготовки українських інструкторів за програмою «Застосування сили» та курс підготовки українських інструкторів «Охорона VIP-осіб».

 

11 вересня у Навчальному центрі Військової служби правопорядку вже розпочався курс Військової поліції перехідного періоду, на який прибули 60 військовослужбовців Військової служби правопорядку з усієї України. Курс триватиме 3 місяці. Його будуть проводити за стандартами НАТО, але з врахуванням особливостей законодавства України.

15.09.2017