Трамп вчергове заявив про можливість воєнного удару по Пхеньяну.

Водночас американський президент визнав, що не бажав би такого розвитку подій.

 

 

Виступаючи на прес-конференції разом з еміром Кувейту шейхом Сабахом аль-Ахмедом аль-Джабером ас-Сабахом, Дональд Трамп звернув увагу на те, що досі дипломатичні зусилля, спрямовані на умиротворення Північної Кореї, не принесли позитивних результатів. «Тому збройна інтервенція залишається однією з опцій. Але тоді для Північної Кореї настане дуже сумний день. Будемо сподіватися, що нам не доведеться цього робити», – заявив глава Білого дому.

 

Трамп нагадав журналістам, що впродовж останніх 25 років адміністрації США стикалися з тим, що «на наступний день після досягнення угоди з КНДР Пхеньян починав нові роботи, які продовжують розвиток ядерної програми». «Я можу сказати вам, що Північна Корея веде себе погано, і це потрібно припинити», – процитував телеканал Fox News слова президента Сполучених Штатів.

 

Нагадаємо, що в неділю, 3 вересня, КНДР провела випробування водневої бомби. Телебачення Північної Кореї продемонструвало кадри, на яких лідер країни Кім Чен Ин підписує указ про випробування водневої бомби – зброї, яка у багато разів потужніша за «класичну» атомну бомбу. Напередодні Пхеньян повідомив про те, що лідер КНДР особисто проінспектував нову водневу бомбу, призначену для використання як боєголовки на керовану міжконтинентальну балістичну ракету.

 

26 серпня, Північна Корея випробувала три ракети біля свого східного узбережжя. А 29 серпня КНДР запустила балістичну ракету, яка пролетіла над японським островом Хоккайдо, а потім впала в океан.

08.09.2017