Молдовські військовики прибули в Україну, попри заборону президента.

 

Представники Національної армії Молдови, всупереч забороні президента Ігоря Додона, беруть участь у міжнародних навчаннях Rapid Trident 2017, котрі тривають на території України.

 

Про це повідомляє сайт міністерства оборони Молдови.

 

"Континґент Національної армії, що складається з 57-ми військовослужбовців, бере участь у навчаннях Rapid Trident–2017 у Міжнародному миротворчому центрі "Яворів" в Україні з 7 по 23 вересня", – ідеться у повідомленні.

 

Молдовський контингент складається з солдатів 22-го миротворчого батальйону і бригади "Молдова-1".

 

Зі слів командира молдовського континґенту Олександра Маркуци, метою навчань є розвиток рівня взаємодії військ, зміцнення обороноздатності і просування іміджу Національної армії Молдови на міжнародній арені для подальшої участі у миротворчих місіях.

 

Раніше президент Молдови Ігор Додон заборонив військовим брати участь у навчаннях Rapid Trident–2017 в Україні. 6 вересня уряд Молдови схвалив рішення, згідно з яким молдовським армійцям дозволялося-таки брати участь у навчаннях. Додон призупинив дію урядової постанови, наполягаючи, що подібні питання мусить вирішувати головнокомандувач збройних сил, тобто президент.

 

07.09.2017