Анґела Меркель запропонувала припинити перемовини з Анкарою про вступ до ЄУ.

Це питання бундесканцлерка Німеччини має намір поставити на обговорення на наступному саміті Європейської Унії.

 

 

«Я запропоную на наступному саміті ЄУ обговорити майбутні відносини з Туреччиною, в тому числі питання про те, щоб відкласти або припинити перемовини (про здобуття членства). Це крок, який, зрозуміло, потрібно здійснювати рішуче, але добре його обміркувавши», – заявила пані Меркель на засіданні Бундестаґу у вівторок, 5 вересня, вказавши водночас на «стратегічне значення» відносин з Анкарою.

 

Вона наголосила, що країни-члени Унії повинні виявити згуртованість у цьому питанні. «Було б дивним, якби ми в Європейській Унії розсварилися на очах у президента Таїпа Ердоґана. Це драматичним чином послабило б позицію Європи», – процитувало слова Анґели Меркель німецьке видання Handelsblatt.

 

За її словами, «розвиток подій в Туреччині викликає серйозну стурбованість». «Країна чимраз далі і чимраз швидше сходить зі шляху норм правової держави», – бідкалася бундесканцлерка Німеччини.

 

Напередодні офіційний речник уряду ФРН Штеффен Зайберт повідомив, що чергове засідання лідерів країн ЄУ заплановано на жовтень цього року.

05.09.2017