У Німеччині заявляють про загрозу втручання Росії у вибори до Бундестаґу.

Така стурбованість пролунала в інтерв'ю директора Федерального відомства захисту Конституції ФРН (Das Bundesamt für Verfassungsschutz) Ганса-Ґеорга Маасена німецькому виданню Welt.

 

 

«Ми виходимо з того, що Росія в змозі запустити кампанію з дезінформації в зв'язку з виборами до Бундестаґу», – підкреслив Ганс-Ґеорг Маасен (Hans-Georg Maaßen). На його думку, для цього Москва може використовувати кібератаки.

 

За словами директора Федерального відомства захисту Конституції ФРН, основні побоювання німецьких спецслужб пов'язані з тим, що внаслідок атак гакерів, котрі діють в інтересах Кремля, могли бути викрадені великі обсяги конфіденційної інформації. Одну з таких кібератак на сервери Бундестаґу було вчинено навесні 2015 року.

 

«Німецькі спецслужби практично не в змозі озвучити юридично обґрунтовані докази того, що Росія стоїть за цими гакерськими атаками на Бундестаґ», – поскаржився Маасен. Проте, за оцінками його відомства, ймовірність такого сценарію «дуже висока». Окрім того, за його словами, російські розвідслужби «продовжують інтенсивну» діяльність на території Німеччини. 

 

Федеральне відомство захисту Конституції ФРН і Федеральна розвідувальна служба Німеччини (Bundesnachrichtendienst) підготували за запитом уряду в Берліні звіт, присвячений цим аспектам діяльності Москви. Дані були надані відомству бундесканцлерки кілька місяців тому, проте їх не розголошують і вони недоступні широкому загалу.

 

Вибори до Бундестаґу призначено на 24 вересня 2017 року.

28.08.2017