Російські олігархи вивели з Росії понад трильйон доларів.

Про це йдеться в звіті про розслідування, яке провело Національне бюро економічних досліджень (National bureau of economic research NBER) США.

 

 

Офшорний капітал багатих росіян втричі перевищує рівень валютних резервів країни. Російські громадяни зберігають в офшорах суму, яка дорівнює 75-ти відсоткам валового національного продукту. У той час, як обсяг валютних резервів країни сягає лише 25-ти відсотків від ВНП.

 

В абсолютному вимірі обсяг російських валютних резервів становить майже 350 мільярдів доларів (дані Центробанку Росії на перше серпня цього року). Таким чином, згідно з оцінкою бюро, в офшорах зберігається понад трильйон доларів, або більш ніж 60 трильйонів рублів.

 

При цьому обсяг офшорного капіталу за величиною дорівнює обсягу фінансових активів всередині країни, наголошується у звіті NBER. «Тобто обсяг статків, які зберігають російські багатії за кордоном – у Великій Британії, Швейцарії, на Кіпрі й інших схожих офшорних центрах – дорівнює активам, які зберігає все населення Росії всередині країни», – наголошують автори дослідження.

23.08.2017