Лідери "Нормандської четвірки" закликали до перемир'я на навчальний рік.

 

Президент України відбув телефонну розмову з керівниками держав "Нормандського формату" – президентом Франції Емманюелем Макроном, канцлером Німеччини Анґелою Меркель та президентом Росії Владіміром Путіним.

 

Як інформує прес-служба АП, сторони погодили спільну заяву і закликали до перемир'я під початок навчального року. 

 

"Вони висловили рішучу підтримку запланованого на 23 серпня ц.р. рішення тристоронньої контактної групи оголосити режим припинення вогню з нагоди початку навчального року. Лідери висловили сподівання, що це припинення вогню призведе до сталого покращення безпекової ситуації в інтересах школярів та всього цивільного населення Донбасу. На основі сталого режиму припинення вогню лідери підтвердили персональну відданість подальшій імплементації мінських домовленостей", – ідеться у спільному комюніке.

 

Окрім того, Петро Порошенко розповів співрозмовникам про свої відвідини міста Щастя, розташованого неподалік від окупованого Луганська, і зустріч там із представниками передової бази СММ ОБСЄ, котра базується у Станиці Луганській. Президент України висловив повну підтримку цілодобовой роботі СММ у Щасті.

 

Президент також закликав негайно звільнити всіх українських заручників, яких незаконно утримують у полоні.

 

23.08.2017