Стартував прийом заявок на конкурс в рамках бюджету участі.

 

Сьогодні, 15 серпня, стартує прийом проектів від активних громадян на Громадський бюджет Львова. Його розмір становитиме орієнтовно 20 млн. грн. Реалізовуватимуть проекти за кошти бюджету розвитку наступного року, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Подавати свої проекти на конкурс зможуть громадяни, яким виповнилось 16 років, однак не лише львів’яни, а й мешканці, які тут працюють або навчаються, мають нерухомість чи народилися у Львові.

 

«Минулого року тисячі і тисячі львів’ян взяли участь і подали свої пропозиції або голосували. І що мені приємно – що із 23 тисяч львів’ян, які голосували за найкращі пропозиції по громадському бюджету. Для мене дуже важливо, щоб люди вмикались у процес, щоб вони були співучасниками успіху, адже самі ж потім будуть контролювати це все», - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

 

«На що саме радив би звертати увагу авторам проектів насамперед. Якщо проекти стосуються громадських просторів, встановлення дитячо-спортивних майданчиків, дуже важливо, щоб ця земля була у комунальній власності. Перевірити цю інформацію можна на сайті держгеокадастру. Якщо ділянка у державній або приватній власності, то такі проекти, на жаль, будуть відхилені. Також під час підготовки проекту велику увагу треба приділяти спілкуванню зі сусідами, оскільки це 90% успіху», - розповів Юрій Лукашевський, начальник управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради.

 

Охочі подати свої проекти зможуть зробити це через спеціально створений сайт gb.city-adm.lviv.ua, заповнивши тут відповідну реєстраційну форму, або через Центри надання адміністративних послуг. Однак, щоб подати проекти, авторам необхідно заручитися підтримкою та надати на конкурс списки і підписи мешканців: 25 для малого проекту та 50 – для великого. Впродовж року одна людина зможе подати максимум 2 проекти – один великий та один малий.

 

Як повідомляв Z, цьогоріч в умовах конкурсу відбулись зміни. Передусім, його поширили на Винники, Рудно і Брюховичі. Окрім того, збільшено фінансування проектів – від 50 до 500 тис. грн – малих, від 500 тис. до 3 млн грн – великих.

 

Передбачено, що проекти, які стосуються установ, не можуть передбачити проведення поточних чи капітальних внутрішніх ремонтних робіт щодо приміщень цих установ. Однак, проекти щодо закупівлі обладнання для установ можуть передбачати проведення внутрішніх ремонтних робіт, якщо вартість цих робіт становить менше 50% кошторису проекту.

 

Прийом заявок триватиме до 15 вересня. З 15 вересня до 1 листопада подані проекти аналізуватимуть та опрацьовуватимуть. З 1 до 15 листопада триватиме голосування, результати якого відображатимуться онлайн. Переможців проектів виберуть до 1 грудня. Їх кількість залежатиме від вартості вибраних проектів. Слід додати, що 40% від загальної суми громадського бюджету використають на великі проекти та 60% - на малі.

15.08.2017