Велика Британія відмовляється сплачувати навіть 40 млрд євро за Brexit.

Про це в понеділок, сьомого серпня, заявив офіційний представник британського прем'єр-міністра Терези Мей.

 

 

Раніше, 5 серпня, деякі британські видання з покликом на джерела в британських урядових колах повідомили, що Об’єднане Королівство в рамках процедури виходу з Європейської Унії готове виплатити 40 млрд євро (£36 млрд) для покриття своїх зобов'язань перед Брюсселем.

 

Тепер же речник прем'єр-міністра Великої Британії спростував оприлюднену раніше інформацію про суму компенсаційних виплат Брюсселю. «Щодо цієї цифри – ми її не визнаємо», – процитувало видання The Telegraph слова представник Терези Мей.

 

Під час першого раунду перемовин щодо Brexit, які проводять представники Великої Британії та Євроунії, до кінця  липня так і не вдалося досягти поступу в питанні компенсаційних виплат. Брюссель наполягає на сумі щонайменше 60 мільярдів євро, тоді як для Лондона прийнятна сума не перевищує 30 млрд.

 

Тим часом британці все менше вірять в успіх перемовної стратегії свого уряду щодо виходу з Євроунії. Згідно з результатами останніх опитувань громадської думки, які опублікував соціологічний інститут ORB сьомого серпня, 61 відсоток британців не згідні з тим, як Тереза ​​Мей проводить перемовини. Для порівняння: в липні невдоволення діями Мей щодо Brexit висловлювали 56 відсотків, а в червні – 46 відсотків опитаних.

 

Нагадаємо, що референдум про вихід Об’єднаного Королівства зі складу ЄУ відбувся в червні 2016 року. Майже 52 відсотки його учасників проголосували за Brexit. 29 березня 2017 року Велика Британія офіційно подала заявку на вихід з ЄУ. Очікується, що сам процес триватиме мінімум два роки.

07.08.2017