Тіллерсон: Росія виявила "певну готовність" домовитися щодо України.

 

Державний секретар США Рекс Тіллерсон сказав міністрові закордонних справ Росії Сєрґєю Лаврову, що втручання Москви в американські президентські вибори в 2016 році викликало "серйозну недовіру" між двома країнами та було "серйозним інцидентом".

 

Про це Тіллерсон повідомив 7 серпня за лаштунками форуму країн Південно-Східної Азії в столиці Філіппін Манілі, інформує "Радіо Свобода".

 

Тіллерсон попередив Лаврова, що уряд США вирішив відреагувати на рішення Кремля про суттєве скорочення розміру американської дипломатичної місії в Москві. Проте держсекретар також відзначив, що Сполучені Штати все ще хочуть працювати з Москвою і що "недоречно" скорочувати всі зв’язки через одну проблему.

 

Голова американської дипломатії сказав також, що Москва виявила "певну готовність" шукати шляхи просування в справах щодо України.

 

Міністр закордонних справ Росії Сєрґєй Лавров раніше прокоментував перебіг переговорів із Тіллерсоном у Манілі: росіянин заявив, що попри напруженість у двосторонніх відносинах та запровадження нових санкцій він вважає: США готові продовжувати діалог з Росією щодо складних питань.

 

07.08.2017