Місто приєдналось до майданчика ProZorro.Sale.

 

Сьогодні, 2 серпня, Львівська міська рада підписала Меморандум про приєднання до електронної системи ProZorro.Продажі, — інформує прес-служба ЛМР.

 

«Ми максимально зацікавлені в тому, щоб технологія чи система ProZorro дала можливість мати більше інформації для всіх охочих придбати майно чи землю, бо тоді ціна буде більшою і, відповідно, більші надходження до місцевого бюджету. І ми зможемо зробити більше корисних справ для молоді, для спорту, для громадян міста. Тому це є для нас вигідно», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

 

У міськраді нагадали також, що Львів одним з перших приєднався до системи закупівель ProZorro.

 

«Ми, як найпрозоріше місто України, згідно з останніми рейтингами, підтримуємо ініціативу ProZorro.Продажі. Сьогодні підписана декларація про наміри про приєднання до Меморандуму. Система ProZorro.Продажі — це система, де міськрада може виступати у ролі не покупця, а в ролі продавця. Це може бути списане майно, комунальна власність тощо. Всі ці процедури відбуваються на основі аукціону. Лотом може бути послуга, наприклад оренда майна тощо, або товар. Мерія може використовувати цю систему для продажу комунального майна. Це аукціон, хто купить дорожче, тому фінансово такий майданчик вигідний для міської ради», — розповіла Олена Гунько з ЛКП «Міський центр інформаційних технологій».

 

ProZorro.Продажі — спільний проект Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Transparency International Україна, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, створений для швидкої та ефективної реалізації державного та комунального майна, а також для запобігання корупції завдяки централізації даних, громадському контролю та розширенню кола покупців. Проект підтримано Western NIS Enterprise Fund, урядами Німеччини та Великої Британії через GIZ, а також урядом Канади через EDGE.

 

Підтвердженням ефективності є визнання проекту за кордоном. 13 червня в Індії проект ProZorro.Продажі переміг у фіналі конкурсу CitiT4IChallenge та став одним із найкращих антикорупційних стартапів світу.

02.08.2017