В області створено 21 ОТГ, що становить трохи більш як третину від запланованого.

 

На Івано-Франківщині створено 37% об’єднаних територіальних громад від затвердженого плану, розповів сьогодні, 2 серпня, директор Івано-Франківського підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» Руслан Панасюк, передає WestNews.

 

Руслан Панасюк наголосив, що процес утворення ОТГ має в області позитивну динаміку. Територіально площа ОТГ займає 17% площі області. Вже створено 21 ОТГ, що становить 37% від усіх запланованих.

 

Заступник голови ІФ ОДА Богдан Кобилянський розповів, що в Україні вже створено 430 ОТГ, а у планах – 782 громади. Івано-Франківщина, додав він, посідає 13 місце з-поміж інших українських областей.

 

Чиновник зазначив, що у 2017 році Івано-Франківщина отримала на розвиток інфраструктури сільських територій 43 млн грн (проти 22 млн грн у 2016 році) та буде реалізовувати 83 проекти.

 

Виконавчий директор регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук розказав про важливе для функціювання ОТГ законодавство та зміни в ньому. Це, наприклад, закони про ліквідацію старих районів, про міста обласного значення, про зміни до Конституції щодо децентралізації, про містобудівну діяльність тощо.

 

«Якщо буде політична воля і відповідальність народних депутатів України, то ці закони будуть ухвалені. Вірю в те, що завершення законодавчого процесу децентралізації буде завершене на цьому пакеті децентралізаційних законів», – зазначив Юрій Стефанчук.

02.08.2017