Саакашвілі заявив, що поїде в Україну по завершенні американської візи.

 

Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що планує повернутися в Україну, і пообіцяв оголосити цю дату публічно.

 

Про це він сказав під час скайп-конференції з київськими журналістами, повідомляє "Укрінформ".

 

"Я збираюсь повертатися в Україну... Про дату повернення я оголошу публічно. Я не буду секретно повертатись", – запевнив Саакашвілі.

 

З його слів, зараз він перебуває у США на підставі робочої та туристичної віз, які "ще деякий час будуть діяти".

 

Разом з тим, Саакашвілі підкреслив, що не планує користуватися захистом інших країн. "Я не збираюсь користуватись ні захистом Сполучених Штатів, ні захистом будь-якої іншої країни", – зазначив він.

 

Екс-президент Грузії, відповідаючи на питання журналістів, заявив, що не звинувачував Україну у втручанні у вибори президента США. Він наголосив, що його критика стосується не держави Україна, а українських олігархів, які "є ворогами України", цитує аґенція УНІАН.

 

З його слів, саме нинішня влада робить все для створення поганого іміджу України.

 

Він вважає, що, зокрема, указ про позбавлення його українського громадянства показав недемократичність процесів в Україні. Міхеїл заявив, що для позбавлення його громадянства довелося змінити склад комісії з питань громадянства при Президентові України, куди були введені люди, підконтрольні Президенту Петрові Порошенку.

 

Також Саакашвілі підкреслив, що, коли він брав громадянство України, "ніяких – і по цей момент – вироків суду, що набули чинності, щодо мене не було". "Тобто якби вони не використовували підроблення та фальшивку, юридичних підстав для позбавлення громадянства у Президента Порошенка взагалі б не було", – обурився політик.

 

Крім того, Саакашвілі додав, що в той момент, коли йому надавали громадянство, "Порошенко чудово знав про всі аспекти ситуації, яка була в Грузії, тому що це не раз обговорювалося".

 

01.08.2017