Заступника голови Нацполіції обшукали у справі про здирництво.

 

Житло заступника голови Національної поліції України Вадима Трояна обшукали у справі про здирництво. Версія про його причетність до злочину не підтвердилася.

 

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

 

"СБ України спільно з Генеральною прокуратурою проведено спецоперацію щодо документування та затримання трьох осіб, які підозрюються у вимаганні коштів з керівника суб'єкта підприємницької діяльності... У рамках проведення слідчих дій правоохоронці отримали інформацію про вірогідну участь в цих протиправних діяннях заступника міністра МВС України В. Трояна. Не дивлячись на статус особи, для встановлення істини було прийнято рішення про проведення обшуку в житловому приміщенні пана Трояна. Це свідчить про рівність всіх перед законом", — повідомляє СБУ.

 

"Зазначимо, що за результатами вказаних слідчих дій інформація про ймовірну причетність пана Трояна до такої протиправної діяльності виявилась недостовірною і не підтвердилась.  Таким чином В. Троян не є підозрюваною особою", — додали у спецслужбі.

 

Як повідомив генеральний покурор України Юрій Луценко, трьох осіб — "В. Бржезинського, помічника заступника [міністра] МВС України Іваштенко та громадянина Ш." — підозрюють у "систематичному вимаганні з погрозою життю та здоров'ю" коштів у бізнесмена. Підприємця змушували сплатити 1,5 млн грн.

 

"Згідно з даними негласних слідчих (розшукових) дій, 785 тис. грн зазначені зловмисники розділили між собою та іншими особами. В зв'язку з цим було проведено 13 обшуків, у тому числі в помешканні заступника МВС В. Трояна. Вказані кошти виявити не вдалося", — повідомив Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

Спершу була інформація, що Бржезинський є заступником голови ГО "Азов" або начальником відділу комплектування полку "Азов". Згодом Луценко уточнив: "Підозрюваний Бржезинський не має відношення до ЦК "Азов". Він — молодший офіцер Нацгвардії".

 

30.07.2017