Богдан Горинь подарував Галереї мистецтв колекцію творів Софії Караффи-Корбут.

 

Сьогодні, 28 липня, Богдан Горинь подарував Львівській національній галереї мистецтв ім. Б.Возницького унікальну колекцію графіки художниці Софії Караффи-Корбут, передає Гал-Інфо.

 

122 графічні твори мисткині раніше зберігались у приватній колекції громадського та політичного діяча Богдана Гориня.

 

У переданій колекції є як ранні твори художниці, так і ілюстрації до багатьох українських книжок та оповідань, станкові твори, а також великого розміру гравюри та проекти вітражів. За словами директора галереї Тараса Возняка, після детального вивчення колекції графіку Софії Караффи-Корбут представлять на спеціальних виставках.

 

Сам Богдан Горинь, в якого зберігалась унікальна колекція графіки, був близько знайомий із самою Софією Караффою-Корбут і навіть написав про її життя книгу, що побачила світ 2013 року під назвою «Любов і творчість Софії Караффи-Корбут».

 

Софія Караффа-Корбут – українська художниця-графік. Вона проілюструвала близько 60 творів українських письменників, які вийшли тиражем понад 6 мільйонів примірників (кожну четверту дитячу книжку, що виходила в Україні). Працювала в галузі станкової та книжкової графіки (переважно в техніці ліногравюри), а також декоративного мистецтва. Померла 29 листопада 1996 року, похована на цвинтарі села Куткір.

28.07.2017