Офіційне підтвердження ДМСУ: Порошенко вигнав Саакашвілі з українського громадянства.

 

Державна міграційна служба України офіційно підтвердила: Президент України видав указ про втрату громадянства України Міхеїлом Саакашвілі.

 

Про це йдеться у повідомленні на сайті ДМСУ.

 

 

Служба зазначає, що практика припинення громадянства є "конституційною нормою", а однією з підстав для цього є отримання особою громадянства "внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів".

 

"Матеріали стосовно Міхеіла Саакашвілі надані Генеральною прокуратурою України, які отримані від грузинської сторони, опрацьовані Державною міграційною службою України, направлені на розгляд комісії з питань громадянства при Президентові України, та у встановленому порядку розглянуті на засіданні комісії. За Конституцією України, Президент України приймає рішення про втрату громадянства України на підставі висновків комісії з питань громадянства", – додали у міграційній службі.

 

ДМСУ вважає вигнання Саакашвілі з українського громадянства пересічною подією, підкреслюючи, що у період між 2012 та 2017 роками оформлено втрату громадянства стосовно 314 осіб.

 

26.07.2017