У Музеї історії релігії представили книгу про родину Блаженнішого Любомира Гузара.

 

Сьогодні, 25 липня, у Львівському музеї історії релігії відбулася презентація книги Володимира Чистуха «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара», інформує 032.ua.

 

У книзі йдеться про родину Блаженнішого, зокрема про його прадіда, який був парохом у Завалові; є історичні дані, що у нього гостював Іван Франко, який згодом написав нарис «Два образи в церкві Завалівській».

 

Передмову до презентованої книги написав сам Любомир Гузар, який зазначив, що історія його родини представлена у спогадах як типовий образ життя людей у другій половині ХІХ століття, у час підготовки українського народу до наступного століття.

 

До Львова з Канади прибула племінниця Владики Марія Рипан, яка передала багато унікальних фотографій для видання. За її словами, Любомир Гузар був задоволений книгою, де представлено багато цікавих фактів.

 

Книга насичена краєзнавчими фактами, деталями діяльності колишнього пароха греко-католицької спільноти в Завалові отця Дмитра Гузара, тож буде корисною всім, хто цікавиться історією Західної України.

 

Блаженніший Любомир, Архієпископ-емерит УГКЦ, після важкої недуги відійшов до вічності 31 травня 2017 року о 18:30 на 85-му році життя.

25.07.2017