Голова АП: Історії про конфлікт Порошенка і Гройсмана перебільшені.

 

Голова Адміністрації Президента України Ігор Райнін заявив, що чутки про конфлікт Президента та прем'єр-міністра є значно перебільшеними, хоча підтвердив, що між ними трапляються протиріччя.

 

Про це Райнін сказав у інтерв'ю аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

"Чи є конфлікт між Президентом і прем'єром? Чітко можу сказати: конфлікту немає. Дискусії з окремих питань існують, і це нормально, без них, напевно, теж було б неправильно, але якщо взяти історії, які подають в інформпросторі, кажу відповідально, що ці історії сильно перебільшені", – підкреслив глава АП.

 

Райнін додав, що питання, котрі виникають у процесі взаємодії президентської вертикалі та Кабінету Міністрів, вирішують оперативно.

 

Також голова АП не бачить ризиків розбалансування роботи Кабміну через наявність конфліктів між окремими міністерствами. "Уряд коаліційний, а отже, передбачає наявність управлінських команд. Мета спільна – розвиток країни, підходи можуть бути різними. Це нормально", – уточнив чиновник.

 

"На мою думку, система державної влади на сьогодні досить збалансована. Хоча, безумовно, межі досконалості немає", – сказав Райнін, відповідаючи на питання про доцільність конституційних змін щодо організації влади. Він, водночас, не відкидає, що дискусія про політреформу таки розпочнеться.

 

20.07.2017