Порошенко побував на лінії розмежування при окупованій Осетії.

 

Президент України Петро Порошенко та президент Грузії Георгій Маргвелашвілі відвідали лінію розмежування з окупованим Росією Цхінвальським регіоном.

 

Про це повідомляє прес-служба АП.

 

 

"Дуже важливо, що ми зараз перебуваємо тут. Це не є лінія зіткнення. Це навіть не є лінією окупації. Це є прірвою між минулим і майбутнім", – поділився Порошенко. Президент додав, що люди, відтак, опинилися за колючим дротом, відгороджені від батьківщини. "Це є результат політики Російської Федерації", – сказав Президент.

 

Він розгнівався через біду, до котрої довела реґіон Російська Федерація. "Що ми бачимо з того боку прірви, яку зробила РФ? Подивіться в очі людей – сльози, гуманітарна катастрофа. Ми бачимо ситуацію, коли люди не мають елементарних прав на медичну допомогу, школу для своїх дітей, на кошти для існування, і головне – вони не мають жодної надії, що буде будь-який прогрес поки там є РФ", – обурився Президент.

 

Голова Української держави додав, що Україна підтримує і робить все можливе для того, щоб забезпечити суверенітет, територіальну цілісність і незалежність Грузії. "В нас є спільний агресор – і в України, і в Грузії – це Російська Федерація. І як я вже сказав – дуже схожа ситуація на окупованих територіях: безлад, безнадія, гуманітарна катастрофа... Нам потрібна єдність всього світу і солідарність з Грузією, і з Україною. Я вірю, що сьогодні світ об’єднаний, Росія залишається в ізоляції. Росія мусить зробити кроки, які будуть сприяти деокупації української і грузинської територій", – заявив Порошенко.

 

"Одна із головних цілей – бути тут (на лінії розмежування, – Z) для того, щоб продемонструвати цим людям – вони не самі. Про них пам’ятає весь світ. І ми будемо боротися, щоб ліквідувати ці колючі дроти", – наголосив Президент.

 

19.07.2017