Президент Вроцлава Рафал Дуткевич переказав премію в €50 тис. вроцлавській «Фундації Україна».

 

Ці гроші – це фінансовий вимір Німецької національної премії, яку президент Вроцлава Рафал Дуткевич отримав у червні в Берліні. Лауреат цієї премії має вказати мету, на яку хотів би передати грошову частину нагороди. «У моєму житті я зазнав кількох добрих речей від німецької сторони, тепер я хотів би віддячитися мостом на схід і передати ці 50 тис. євро "Фундації Україна"», – пояснив президент Вроцлава.

 

 Президент Вроцлава Рафал Дуткевич

 

Одночасно з цим Рафал Дуткевич повідомив про призначення своєї колишньої заступниці Анни Шарич уповноваженою міста Вроцлава у справах українців.

 

«У позитивному значенні цього слова теперішня кількість громадян України у Вроцлаві є найважливішим нині суспільним викликом міста. Я хотів би, щоб Анна Шарич брала участь у роботі "Фундації Україна", і щоб в майбутньому ця фундація займалася більшістю справ, що стосуються громадян України, котрі проживають у Вроцлаві», – зазначив Дуткевич. 

 

Організація (фонд) «Фундація Україна» створена у Вроцлаві з ініціативи почесного консула України Ґжеґожа Дзіка 28 травня 2013 році й уже реалізувала кілька поважних проектів: «Локальна міжнародність», «З Польщею на Ти», курси польської мови для громадян України. Власне на розширення останнього проекту, як повідомив голова Фонду Україна Артем Зозуля, і планують спрямувати гроші, які передав президент Дуткевич. Заплановано також створити інформаційний пункт для мігрантів, які прибудуть до міста.

 

Оцінюється, що у Вроцлаві мешкає, працює і навчається від 60-ти до 100 тис. громадян України.

 

14.07.2017