Міськрада виділила перші кошти області в рамках «сміттєвої субвенції».

 

Львівська міська рада виділила перші 25 млн грн обласній владі за вивезення сміття зі Львова, повідомив міський голова Андрій Садовий на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Ми зробили перший платіж – 25 млн грн обласній владі. За це державні чиновники зобов’язалися не створювати перешкод для перевізників та гарантували безперебійність вивезення ТПВ», – написав Андрій Садовий.

 

Проте, зазначив він, станом на кінець тижня проблеми все ще залишаються: у Шевченківському, Сихівському і Залізничному районах 25% контейнерів усе ще переповнені сміттям.

 

«Моя позиція дуже проста – не займатися окозамилюванням. Ми будемо вимагати звітів за кожну витрачену гривню міського бюджету та помагати львівським перевізникам вивозити відходи», – додав очільник міста.

 

Разом із тим, фракція партії «Самопоміч» у Львівській обласній раді поширила заяву, в якій вимагає терміново скликати позачергову сесію обласної ради, на якій депутати повинні погодити напрями використання субвенції з бюджету Львова, передає ЩЛ.

 

«Завчасно представити громаді і депутатам бачення Львівської облдержадміністрації щодо використання субвенції бюджету Львова; зрештою, надати підготовлений проект рішення щодо використання субвенції бюджету Львова депутатам для ознайомлення та аналізу», – ідеться у заяві.

 

Також «Самопоміч» у ЛОР хоче ухвалення комплексної програми щодо поводження з ТПВ на Львівщині та наведення порядку на понад 300 нелегальних сміттєзвалищах області.

 

Учора ж комісія ЛОР з питань екології, природних ресурсів та рекреації підтримала рішення про виділення коштів містам області, у які вивозять сміття зі Львова, передають Варіанти.

 

Так, гроші на виконання заходів із розвитку інфраструктури і покращення екології отримають Червоноград (на реконструкцію колектора – 1 млн грн), Буськ (на виготовлення проектно-кошторисної документації й освітлення сміттєзвалища – 420 тис. грн), Дрогобич (на встановлення огорожі довкола сміттєзвалища – 600 тис. грн), Жидачів (на виготовлення проектно-кошторисної документації на рекультивацію сміттєзвалища, облаштування під'їзної дороги до нього  – 1 млн 200 тис. грн), Самбір (на ремонт дороги до сміттєзвалища і приймального майданчика – 520 тис.), Стрий (для роботи з обвалування сміттєзвалища – 800 тис. грн), Новояворівськ (400 тис. грн).

 

Як повідомляв Z, у ЛОДА нині заявили, що станом на ранок з міста вивезено понад 6 тис. тонн відходів, а в міськраді зазначили, що 22% контейнерних майданчиків залишаються переповненими, так само на перевантажувальних станціях залишається 3 тис. тонн сміття.

07.07.2017