Полторак: Україна адекватно прореагує на навчання "Запад–2017".

 

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україна готується належним чином відреагувати на вересневі російсько-білоруські військові навчання "Запад–2017", у котрих вбачає загрозу як для власної безпеки, так і безпеки всіх країн, що межують із РФ.

 

Про це Полторак заявив після зустрічі у штаб-квартирі НАТО з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом, на котрій ішлося про безпекову ситуацію у світі та Україні, зокрема про майбутню мілітарну акцію на теренах Білорусі.

 

"Майбутні навчання «Захід–2017», які планує провести Російська Федерація, є надзвичайно потужними. Вони можуть бути використані, щоби почати агресію не тільки проти України, а й проти будь-якої країни Європи, яка має спільний кордон з Росією. Генеральний секретар НАТО розповів про те, які загрози бачать вони, і повідомив, що угруповання НАТО у Східній Європі буде посилено. Звичайно, зі свого боку ми також адекватно реагуватимемо на проведення цих навчань", – зазначив міністр оборони, згідно з повідомленням відомчої прес-служби.

 

Полторак запевнив, що Україна буде готова до відбиття можливої агресії проти України. "Передбачено величезне перекидання військ [з Росії] і маневри. Тільки для перекидання особового складу замовлено 4 тисячі вагонів. Це дуже велике угруповання і, звичайно, проведення таких навчань на кордоні з Україною є загрозою", – визнав голова Міноборони.

 

30.06.2017