Бундестаґ проголосував за легалізацію гей-шлюбів.

Якщо законопроект схвалять і депутати Бундесрату, то представники секс-меншин отримають можливість формувати повноцінні родини.

 

 

Голосування щодо законопроекту, який дозволяє гомосексуальним чоловікам і жінкам укладати юридично повноцінні шлюби і всиновлювати дітей, відбулося зранку в п'ятницю, 30 червня. Реформу підтримали 393 депутати, проти проголосували 226, четверо парламентарів утрималося. Досі в Німеччині реєстрували тільки цивільні союзи між одностатевими парами.

 

Варто зазначити, що бундесканцлерка Німеччини Анґела Меркель під час своєї виборчої кампанії 2013 року виступала проти легалізації гей-шлюбів, аргументуючи свою позицію необхідністю забезпечити «благополуччя дітей». Однак 26 червня на імпрезі, влаштованій жіночим журналом Brigitte, Меркель зробила несподівану заяву: вона сказала, що хоче, щоби депутати з очолюваного нею Християнсько-демократичного союзу голосували з питання одностатевих шлюбів «так, як підказує їм сумління, а не керуючись загальнопартійною позицією і дотримуючись фракційної дисципліни». Меркель пояснила це тим, що недавно відбулася подія, яка «змінила її життя», маючи на увазі свою недавню зустріч із лесбійської парою, яка всиновила вісьмох дітей.

 

Сама ж бундесканцлерка проголосувала проти реформи – повідомило видання Die Welt. «Для мене шлюб, згідно з Основним законом, – це союз чоловіка і жінки. А тому сьогодні я не голосувала за цей законопроект», – пояснила вона свою позицію після голосування. Водночас Меркель висловила надію, що «нинішнє рішення Бундестаґу додасть частинку миру й соціальної єдності в життя німецького суспільства».

30.06.2017