Міськрада не вирішила, хто вивозитиме відходи з міста.

 

Сьогодні, 29 червня, депутати Львівської міськради не розглянули ухвали про передачу функцій управління ТПВ Львівській ОДА, повідомили у прес-службі ЛМР.

 

Як зазначив міський голова Андрій Садовий, після перерви в роботі сесії Львівської міської ради було сформовано робочу групу, яку очолив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, що повинна підготувати й подати на розгляд сесії остаточний варіант ухвали про передачу управління відходами ЛОДА.

 

«Ми сформували робочу групу, яку очолив Сергій Бабак. У склад робочої групи увійшов директор департаменту з питань поводження з відходами Іван Рудницький, в.о. директора юридичного департаменту Мирослав Гавриляк, депутат Роман Іванців, депутат Юрій Мельник. Ця робоча група зараз має напрацювати проект ухвали, враховуючи нові обставини, і подати на розгляд сесії міської ради остаточний варіант, який ми маємо проголосувати», — зазначив Андрій Садовий.

 

 

Як повідомляв Z, про ухвалу від ЛОДА нині повідомив депутат ЛМР Ігор Телішевський.

 

Олег Синютка на терміновій нараді вранці 29 червня представив головам усіх фракцій Львівської міськради (за винятком «Самопомочі») зазначений проект ухвали міськради.

 

Цей документ, окрім суто політичних пунктів (визнання незадовільною роботи міського голови Андрія Садового), містить ще два пункти, що повністю змінюють суть раніше пропонованої угоди з передачі від ЛМР до ЛОДА всіх функцій, що стосуються поводження зі сміттям у Львові, передає Zaxid.net.

 

По-перше, ЛОДА хоче отримати право укладення довгострокових угод із гарантією постачання ТПВ зі Львова на сміттєпереробні заводи, що фактично нівелює плани міськради з побудови власного сміттєпереробного заводу.

 

По-друге, з проекту ухвали зник дворічний термін, на який ЛОДА мала б перебрати функції ЛМР з вивезення й утилізації сміття. Тобто ЛОДА має намір перейняти ці функції на безстроковий термін.

 

Ще один пункт передбачає передачу першого траншу коштів у сумі 150 млн грн в максимально короткі строки – до 10 липня 2017 року, а починаючи з 2018 року – по 300 млн грн в рік.

 

«Я різне бачив у цій державі, але ще ніколи не було так, що Львівська міська рада під тиском приймала рішення, які писались в приміщенні обласної адміністрації. Я передаю цей текст для опрацювання нашому юридичному департаменту. Я розумію, що очільник ОДА хотів би, аби хтось з депутатів вніс цей проект сьогодні з голосу. Але не думаю, що таке сьогодні станеться», – заявив Андрій Садовий на засіданні сесії ЛМР.

29.06.2017