Міськрада затвердила стратегію поводження зі сміттям.

 

Депутати Львівської міської ради сьогодні, 29 червня, затвердили стратегію поводження з ТПВ на 2017–2019 рр. За відповідну ухвалу проголосували 52 депутати, передає ZIK.

 

Основними засадами програми є: попередження і зменшення кількості відходів; принцип «скільки викидаєш – стільки платиш», який передбачає тарифну сітку, згідно із якою оплата за вивезення сміття змінюється залежно від кількості створених відходів; розширена відповідальність виробника за весь життєвий цикл продукції; створення сприятливих умов для бізнесу у сфері ремонту та формування культури ремонту.

 

Стратегією пропонується закупівля та встановлення майданчиків для компостування зеленої органіки та запуск пілотних проектів із громадського компостування харчових відходів, а також роздільний збір металу, скла, паперу, полімеру, текстилю, деревини, гуми, великогабаритних речей. Буде розроблена та стандартизована система збору вторинної сировини від населення.

 

Окрім того, у Львові запровадять регулярний моніторинг морфології відходів. У результаті очікують зменшення утворення сміття від одного мешканця на 30%.

 

Стратегія поводження з ТПВ, затверджена міськрадою Львова, ґрунтується на ініціативі Zero Waste.

 

Окрім того, іншим рішенням депутати ЛМР затвердили концепцію сортування сміття. Ухвалу підтримали 46 депутатів.

 

Як повідомляв Z, минулого тижня у Львівській міськраді повідомили про запровадження сортування сміття на контейнерних майданчиках. На тих із них, що очищені від сміття, мали наклеїти відповідні наліпки для різного типу відходів.

 

Також сьогодні депутати внесли зміни до бюджету, що передбачають виділення 40 млн грн на вивезення ТПВ зі Львова, передає ЛП.

29.06.2017