Депутати під час сесії розглянуть кілька сміттєвих питань.

 

У четвер, 29 червня, відбудеться засідання сесії Львівської міськради. В оприлюдненому порядку денному засідання є кілька сміттєвих питань.

 

Зокрема заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак доповідатиме «Про врегулювання ситуації із вивезенням твердих побутових відходів у місті Львові», а заступник з питань розвитку Андрій Москаленко – «Про затвердження Стратегії поводження з твердими побутовими відходами у місті Львові».

 

Окрім того, у порядку денному є питання про те, що імовірним позичальником за кредитом ЄБРР для рекультивації полігону в Грибовичах може бути КП «Крокус-послуги», головним видом діяльності якого є «прання та хімічне чищення текстильних і хутряних виробів».

 

Згідно з ухвалою, що є у двох варіантах, статутний фонд підприємства має зрости до 50 млн грн, а підпорядкувати його пропонують департаменту поводження з відходами міської ради. Також мають бути внесені зміни до статуту КП, зважаючи на зміну мети і предмета діяльності підприємства.

 

Раніше ЄБРР задекларував готовність виділити міський раді Львова до 20 млн євро ще цього року для розв’язання нагальних проблем із ТПВ та зміни підходу жителів міста до поводження з відходами.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий 23 червня заявив, що місто готове на вимогу ЛОДА передати області функції з управління ТПВ, для цього питання мають розглянути депутати.

27.06.2017