Садовий на вічі під Ратушею: Сміттєва блокада почала давати тріщину.

 

У Львові на Ринковій площі відбулося віче, яке скликава міський голова Андрій Садовий на протест проти сміттєвої блокади. Згідно з підрахунками міської ради, в акції взяли участь 5 тисяч львів'ян.

 

Міський голова Андрій Садовий заявив під час віча, що не має наміру згоджуватися на лояльність владі, хоча й не ставить собі за мету конфлікт із керівництвом держави. "Я за Україну, я за всіх людей доброї волі і я робитиму для цього все можливе. Для мене Україна – перш за все. Я ніколи не збираюся оголошувати війну інституції Президента чи прем’єр-міністра, але я завжди буду голосно говорити про те, що я думаю, людям, які обіймають ті чи інші посади. Я ніколи не буду мовчати", – сказав Садовий, згідно з повідомленням ЛМР.

 

Бурмистер наголосив, що Львів "є мирне українське місто, яке показує сьогодні приклад для всієї нашої держави".

 

Андрій Садовий подякував народним депутатам "Самопомочі", котрі тримали голод із протестом проти сміттєвої блокади, зазначивши, що саме вони спричинилися до прогресу у справі вивезення сміття.

 

"Я не знаю, чим би це все закінчилось, якщо би мої друзі, колеги Олег Березюк, Оксана Сироїд, Тарас Пастух не вийшли до Адміністрації президента і не лягли на граніт. Вони лягали на граніт так само, як лягали на граніт в 90-х роках наші львівські студенти. Їхали до Києва і лежали на граніті, коли ми воювали для того, щоби була наша незалежна держава. Тільки після того, коли вони були там, перший раз за рік у четвер відбулась комісія по надзвичайних ситуаціях в державі. Перший раз комісія прийняла рішення, що треба відкривати полігони для того, щоб можна було вивозити відходи міста Львова. Не рік тому назад, а тільки зараз. Ота сміттєва блокада, в якій нас тримають вже рік часу, почала давати тріщину", – сказав Садовий.

 

Міський голова також подякував за підтримку Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій.

 

25.06.2017